SKS

Bilim ve Teknoloji

04
Nis 2017
Yazılım Maratonu’17 Gerçekleşti

IEEE İTÜ Öğrenci Kolunun Computer Society (Bilgisayar Topluluğu) komitesinin düzenlediği Yazılım Maratonu, bu yıl İTÜ Çekirdek bünyesinde 4-5 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşti. 

Bölüm ayrımı olmaksızın herhangi bir üniversitenin önlisans , lisans , yüksek lisans veya doktora öğrencilerinin bireysel ya da takım olarak katıldığı yarışmada online olarak gerçekleştirilen ön elemeyi geçen 25 takım etkinlik günü İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne geldi ve maraton başladı. 2 gün boyunca süren etkinlikte Computer Society çalışma grubu tarafından hazırlanan sorulara verilen cevaplardan puanlar toplayan takımlar puanlarına göre sıralandı. Sorularda istenen problemi çözen ve verilen inputlara doğru outputları çıkaracak programın yazılması puan almak için gerekli koşuldu. Takımlar C, C++ , C#, java, Python2, Python3, Haskell dillerinden istediğini kullanarak kıyasıya yarıştı.

DSC_6255 

Etkinliğin ilk gününde sektörün öncü firmalarından Erstream ve SevenBridges ikinci gününde ise Garanti Teknoloji ve Türk Telekom tarafından gerçekleştirilen seminerlere finalist 25 takım katıldı. Seminerlere katılan herkes çekiliş hakkı kazandı. Çekiliş sonucunda 3 kişiye tablet hediye edildi.

 

Finalde yarışmacılar, ekibin ve sponsor şirketlerin birlikte hazırladığı zorlu final etabı sorularını çözmeye çalışarak maraton boyunca topladıkları puanlarla birlikte ilk 3’e girmeye çalıştılar. Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl finalde takımlara gerçek hayat problemi(realtime problem) verildi. Ödül olarak ilk 3’e giren takımlara sırasıyla üye sayısı kadar Apple Macbook Pro(2 adet), Apple Ipad Mini 4(3adet), Vestel Venus V3(3 adet) verildi.

1)         Mustafa Erdem Kirez - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
            Ömer Eren - İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

 

2)         Alperen Yakut - Boğaziçi Üniversitesi
            Buğrahan Şahin - Boğaziçi Üniversitesi
            Halil Ozan Akgül - Boğaziçi Üniversitesi

3 )        Onur YILDIZ - TOBB ET
            Semih Basrık - Boğaziçi Üniversitesi
            Burak Yüksel - Boğaziçi Üniversitesi

 

 

 

İTÜ’nün düzenlediği Yazılım Maratonu etkinliği yazılım alanında yetenekli gençlerle şirketleri bir araya getiren bu yıl 5.si  düzenlenen kendi alanında Türkiye’nin en büyük etkinliğidir.