Arıyorum İTÜ Gazetesi

Arıyorum İTÜ Gazetesi, İTÜ Basın Yayın Kulubü tarafından, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yaklaşık 35.000 kişilik nüfusuna hitap edecek şekilde hazırlanan, İTÜ Rektörlüğü tarafından desteklenen ve denetlenen süreli bir yayındır. İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde bu kitlenin tamamına hitap edecek sürekli, bağımsız bir yayının bulunmaması ve 2000’li yılların başında İTÜ’nün 200 yılı aşkın tarihinde böyle bir öğrenci gazetesi geleneğinin şekillenmemiş olması gözlemlenmiş ve gönüllü bir kadro oluşturularak 2003 yılının ekim ayında çalışmalara başlanmıştır. Arıyorum İTÜ Gazetesi ilk olarak 2005 Ocak’da yayımlanmıştır. 2017 başına kadar 800 sayfaya ulaştırılmış ve toplamda 300.000 adet gazeteyi İTÜ’lülere ücretsiz sunmuş bulunmaktayız.

Arıyorum İTÜ Gazetesi, yayın politikası gereği içeriği oluşturacak haberler hazırlanırken bilimselliği esas tutarak hiç bir siyasi veya dini unsurun etkisi altında kalmamayı ilke haline getirmiş ve temel gazetecilik prensiplerini benimsemiştir. 234 yıllık bir teknik eğitim kurumu olan İTÜ’nün gazetesi Arıyorum, kaliteli yayınlar yapmayı amaçlamış ve bunu İTÜ’lüler özelde olmak üzere entelektüel altyapı oluşturacak tüm insanları hedef kitlesi altına almış bulunmaktadır. Mühendislik disiplinlerinden toplum bilimlerine, güncel hayattan, kültür ve sanat hayatına geniş bir yelpazeden beslenen bu içerik, Güncel, Bilim ve Teknoloji, Röportaj, Kültür-Sanat-Yaşam, Kulüpler ve Kulüp etkinlikleri, Spor başlıkları altında toplanabilir.