SKS
04
Nis 2017
Talcards Ekibi Chit-Chat ile Lansman Yaptı

“Girişim ve İletişim” üzerine Kültür Sanat Birliği Büyük Salon’da Chit-Chat adlı etkinlik düzenlendi.

 

 TalCards ekibinin düzenlediği “Girişim ve İletişim” konulu Chit-Chat 7 Mart 2017 saat 17:00'de Kültür Sanat Birliği Büyük Salon’da gerçekleşti. Program TalCards'ın kurucusu Aziz Ulak'ın mobil uygulamalarını tanıtması ile başladı. Ardından Gooinn'in kurucusu Yavuz Çingitaş’ın girişimcilik ve iletişim üzerine konuşması ile devam etti. 10 yıllık beyaz yaka tecrübesinden sonra girişimci olmaya karar vermiş olan Çingitaş, 100’den fazla girişime mentorluk yaptığına değindi. Girişimlerdeki en önemli sorunun iletişim olduğunu belirtti. Yaratıcılığın öneminden de bahseden Çingitaş, eğitim sistemindeki öğrencilerde yaratıcılığın gelişmemesinin eksikliklerinden bahsetti. Ürüne değil, o ürününün çözdüğü probleme aşık olunursa müşterilerle iyi ilişkiler kurulabileceğini öğütledi. Buluş ve inovasyon arasındaki farklara da değinen Çingitaş, “Tasarım Düşüncesi” adımlarını da izleyenler ile paylaştı ve “Tasarım düşüncesinde prototip oluşturmanın ve müşteri ile empati yapıp problemi çözebileceğinizi düşünüyorsanız hemen girişime başlanılması gerekiyor” dedi.

            Sosyal medya fenomeni Yavuz Selim Yavuzer ile etkinliğin ikinci yarısı başladı. Erzurum Üniversitesi’nde tiyatro sevgisi ile başlayan hikayesinin vine fenomenliğine nasıl dönüştüğünü anlatan Yavuzer, beraber çalışarak kitle yaratmanın öneminden bahsedip “Bak” adlı uygulamasını tanıttı. Sosyal medyanın öneminden bahsedip eskiye oranla herkese değil sadece ihtiyaç duyulan kitleye ulaşmanın kolaylaştığını söyledi. Sosyal medyayı sadece boş zamanları doldurmak için değil; insanların ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir şey olması gerektiğini de vurguladı.

 

Sunumların ardından soru cevap ile devam eden etkinlik, yapılan hediye çekilişi ile son buldu.

 

Nedir bu “Talcards” diyen okuyucularımız App Teknik sayfamıza göz atabilir.  

            TalCards, İTÜlü bir grup öğrenci tarafından geliştirilmiş ve şu an İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka aşamasında bulunan bir girişimdir. Amacı sohbetin durağanlaştığı veya monotonlaştığı durumlarda insanlara sıra dışı ve eğlenceli muhabbetler yaratabilecekleri sorular önermektir. Böylece yüz yüze iletişimden alınan tat daha çok olacaktır.